8. számú program:

 KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészet - Lakiteleki Népfőiskola

Maximális létszám: 45 fő

Útvonal: autóbusszal Jakabszállás – Kecskemét Juniperus Parkerdészet – Lakitelek Népfőiskola – Jakabszállás (85 km).

A Juniperus Parkerdészet 30 éve alakult, s azóta egyre bővülő díszcserje, díszfa és örökzöld kínálattal rendelkezünk, kiszolgálva a környező parképítőket, árudásokat, önkormányzatokat. Központi telephelyünk Kecskeméten található, ahol szélsőséges termőhelyi- és klímaviszonyokon közel 40 hektáron termeljük növényeinket szabadföldön és konténerben. Szortimentünk kiegészül az ország nyugati szélén, Szombathelyen mintegy 20 ha-on nevelt földlabdás örökzöldekkel és fákkal, szoliter cserjékkel. Központi telephelyünkön lévő árudánkban megtekinthető közel 700 faj és fajtából álló széles választékunk, valamint a 2019-ben elkészült, kertészeti kellékeket árusító árudánk.

A Lakiteleki Népfőiskola egy négyhektáros területen fekvő intézmény, melyet az ország egyik szellemi fővárosának is neveznek. Európai rangú konferenciák, tudományos tanácskozások mellett szűkebb hazánk, a Tisza menti és Kecskemét környéki táj valóságát is fölmérő, elemző programoknak is rendszeresen fórumot ad. A magyar tudományos közélet szinte minden rangos képviselője tartott itt már előadást.

A Lakiteleki Népfőiskola nemcsak vonzó építészeti stílust teremtett, de szinte egyedülálló közösségformáló és nevelő módszereket is.

A Népfőiskola hazai és nemzetközi vonzerejét az is növeli, hogy az igényes szellemi vendéglátás mellett ügyel a szabadidő kulturált és egészséges eltöltésére is. Kitűnő konyha, teniszpálya, uszoda, edzőterem és sok más szolgáltatás közül válogathat a látogató.