VÁNDORGYŰLÉS

Médiatámogatók

FatájForestpress

1995

A hatodik

Társaságunk az 1995. évi vándorgyűlés szakmaiságát - a 17 évvel ezelőtti vándorgyűlésen már hagyományt teremtő, és csöppet sem szokványos - szakmai bemutatóval alapozta meg. A sok ezer érdeklődő a kárászi erdészetnél, Pusztabányán, június 30-án, egy pénteki napon köszönthette újra a rég nem látott barátokat. A programot Schmotzer András, az egyesület elnöke és részvénytársaságunk vezérigazgatója Káldy József nyitotta meg. A 39 neves kiállító részvételével zajló erdészeti bemutatón helyet kaptak a 19 magyar erdőgazdaság standjai is.

A következő napot az ünnepi közgyűlés hagyományainak megfelelően a vendégek köszöntése és szakelőadások töltötték ki. A közgyűlés helyszíne az ünnepélyesen feldíszített Orvostudományi Egyetem aulája volt. Az elnök kürtökkel bevezetett köszöntője és a közösen elénekelt nemzeti himnusz után az eredeti népviseletben fellépő Mecsek Táncegyüttes rövid műsorát üdvözölték lelkes tapssal a részvevők. Ezt követően a főtitkár és az ellenőrzőbizottság beszámolói, valamint a megérdemelt kitüntetések átadása következett. Bedő Albert emlékéremmel jutalmazták Barátossy Gábor erdőmérnököt, az FM Erdészeti Hivatal elnökhelyettesét, dr. Firkás Oszkár erdőmérnököt, a Roth Gyula Erdészeti Szakközépiskola nyugalmazott tanárát és Túrós László erdőmérnököt, erdőgazdaságunk akkori vajszlói erdészetének az igazgatóját. Kaán Károly emlékérem elismerésben részesült Dr. Balázs István erdőmérnök, az FM Erdészeti Hivatal főtanácsosa, Kisházi Zoltán okleveles agrármérnök, erd. növényvédő szakmérnök, az akkori Északerdő Rt. Keletbükki Erdészet igazgatója, Dr. Ráczné Dr. Schneider Ildikó erdőmérnök, az Erdészeti és Faipari Egyetem múzeumigazgatója.

Elismerő oklevelet kaptak: André Zoltán (Szolnoki HCS), Cseh János (Pilisi HCS), Kardos Ferencné (Soproni HCS), Valhy Sándor (Debreceni HCS), Lakatos István (Bajai HCS), Nagy Imre (Sárospataki HCS), Pápai Sándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei HCS), Pintér Ottó (Erdőhasználati Szakosztály), Takács Ferenc (Erdőrendezési Szakosztály), Várfali József (Miskolci HCS), Dr. Walter Ferenc (Gépesítési Szakosztály).

A közgyűlés végén Schmotzer András, az egyesület elnöke mondott köszönetet a szervezésért, illetve Vass Sándor, az akkori Délalföldi Erdészeti Rt. vezérigazgatója hívta meg az egybegyűlteket az 1996. évi szegedi vándorgyűlésre.

A rendezvényhez - a szakmaiságon túl - hozzátartozott az a táska, amit mi szervezők ajándékoztunk a vendégeknek. A vállra akasztható bőrtáska tartalmazta az erdészek két fontos eszközét a kacort és a colstokot. Ez a jelképes ajándék is jelezte, hogy abban az időben átalakuláson átmenő erdészeti politika (privatizálás, jogszabályi háttér) mellett még mindig a legfontosabb, máig tartó üzenet:

Szeresd és tiszteld az Erdőt és a Fát!

A RENDEZVÉNYIG

00
nap
00
óra
00
perc

PARTNEREK

Mecsextrém ParkNaturalePécs2010