VÁNDORGYŰLÉS

Médiatámogatók

FatájForestpress

1958

A negyedik

Az Országos Erdészeti Egyesület elnöksége elfogadta az egyesület pécsi csoportjának a parádfürdői vándorgyűlésen előterjesztett javaslatát az 1958. évi vándorgyűlésre vonatkozólag, ennek értelmében Pécs rendezte meg augusztus 10-14. között a vándorgyűlést. A vándorgyűlés központjában az egyesületi kérdések megvitatásán kívül elsősorban szakmai kérdések álltak. Erdőnevelési és erdőművelési előadások, tapasztalatcserék lebonyolításával vált biztosítottá a rendezvény szakmai sikere.

A közgyűlés 10-én vasárnap, ebéd után 1600 órakor kezdte meg ülését csaknem négyszáz fő részvétele mellett a MTESZ székházában.

• Az ülésen Molnár István, a pécsi csoport titkára üdvözölte a megjelenteket.

• Madas András egyesületi elnök tartott megnyitóbeszédet és számolt be az egyesület életének a két vándorgyűlés közé eső szakaszáról. Az elnöki tisztséget Madas András 1956-1979 között látta el.

• Az előző évi vándorgyűlésen hívták életre a „Bedő Albert”-díjat. Az 1958. évi Bedő Albert Emlékérem kitüntetésben a következő szakemberek részesültek: Schneider Jenő, a Keszthelyi Áll. Erdőgazdaság igazgatója, Kozma László erdőmérnök, a Gödöllői Áll. Erdőgazdaság főmérnöke és Gráczol Imre erdész, a Kisalföldi Áll. Erdőgazdaság leési csemetekertjének kezelője. Az emlékérem ünnepélyes átnyújtása után a kitüntettek részéről Schneider Jenő mondott köszönetet.

• Kasza Ferenc a pécsi csoport elnöke és erdőgazdaságunk igazgatója tartott előadást "Erdőgazdálkodás Baranyában" címmel. Az előadáshoz a résztvevők közül többen hozzászóltak.

Kasza Ferenc igazgató előadásaA vándorgyűlés résztvevői a Tripamer-fa alatt

Az ünnepélyes megnyitó után este a hajnali órákba nyúló ismerkedési esten elvenedtek fel régi barátságok és szővödtek új ismeretségek. A vándorgyűlés további napjain a vendégek a helyszínen ismerkedtek meg a Mecsek erdőgazdasági viszonyaival, az erdőgazdaság munkájával.

Pécs városa felett emelkedő Misina tetőről igen jó kilátás mellett általános képet kaptak az egyesületi tagok az egész Mecsekről.

A szabadban felszolgált ebédet és vacsorát a Tripammer-fa alatt fogyasztották el baráti beszélgetések kísérőjeként.

Augusztus 12-én, kedden a Bólyi Erdészet székelyszabari erdészterületét tekintették meg a látogatók, majd az akkor épülő Mohácsi Farostlemezgyár üzemeibe látogattak el.

A vándorgyűlés szakmai taulmányútjának a zárásaként augusztus 13-án a Sellyei Erdészet szentegáti üzemi vadászterületét járták be. A bemutató célja volt bizonyítani, hogy az erdőművelési és a vadgazdálkodási érdekek összehangolhatok. Az egyesületi tagok a hazautazás során elgondolkodtak, hogy a szakmai tapasztalatok az ország különböző területein hogyan hasznosíthatóak.

A RENDEZVÉNYIG

00
nap
00
óra
00
perc

PARTNEREK

Mecsextrém ParkNaturalePécs2010