VÁNDORGYŰLÉS

Médiatámogatók

FatájForestpress

1978

Az ötödik

Húsz év után újra Pécs fogadta falai közé az Országos Erdészeti Egyesület vándorgyűlését. Hatalmasat változtak ezek a falak az eltelt időben, rangos szállodák, egész városrészek épültek és ezek között is kiemelkedő az Orvostudományi Egyetem hatalmas épülete, amelynek aulájában gyűltek össze egyesületi tagok.

1978. augusztus 4-én, pontban kilenc órakor üdvözölte dr. Madas András elnök a megjelenteket, kiemelve Czégény Józsefet, az MSZMP Baranya megyei Pártbizottságának titkárát, dr. Sáli Emil főosztályvezetőt a MÉM képviseletében, a megyei és városi párt- és tanácsi szervek képviselőit, az MTESZ, a MEDOSZ, a FAGOK, a KISZ KB, a tudományos intézetek, az egyetem és társegyesületek megjelent képviselőit. Külön köszöntötte a külföldi – a bolgár, a csehszlovák, a jugoszláv, a lengyel és osztrák – vendégeket. Végül tisztelettel és szeretettel fordult az egyesületi helyi csoportok, szakosztályok küldöttei, az erdő- és fagazdaságok vezetői, képviselői, az állami gazdaságokban, a termelőszövetkezetekben, tanácsokban és egyéb szervekben, intézményekben dolgozó, vagy már szolgálaton kívül álló megjelentek felé.

Közgyűlés az Orvostudományi Egyetem aulájábanCsanádi Béla, erdőgazdaságunk igazgatója tart köszöntőt

Az üdvözlések után megnyitó beszédet mondott az elnök, majd a főtitkári beszámoló és az ellenőrző bizottsági jelentés következett. A hivatalos részt a Bedő Albert-díjak kiosztása zárta. Az erdészeti szakma egyik legrangosabb kitüntetését 1978-ban: Gerdei József erdész, társaságunk sellyei erdészetének vezetője, Botos Géza erdőmérnök, a MÉM Debreceni Állami Erdőfelügyelőségének vezetője és Bakkay László erdőmérnök, az Országos Trófeabíráló Bizottság elnöke kapta.

A közgyűlés további részében Csanádi Béla, erdőgazdaságunk igazgatója házigazdaként üdvözölte a közgyűlés résztvevőit és átfogó ismertetést adott a vezetése alatt álló gazdaság helyzetéről, eredményeiről és terveiről. A felszólalók között dr. Sáli Emil a MÉM Erdészeti és Faipari Főosztály vezetője tolmácsolta a minisztérium és személy szerint elsősorban dr. Romány Pál miniszter üdvözletét, majd részletesen ismertette az Állami Tervbizottságnak és a kormánynak az erdőgazdálkodás fejlesztésére vonatkozóan hozott határozatát. Az ebben körvonalazott, előttünk álló hatalmas feladatok teljesítéséhez kapcsolódott felszólalásában Kecskés Sándor tanszékvezető egyetemi tanár, a műszaki tudományok doktora, egyetemi rektor. Bemutatkozásában a szakma támogatását kérte munkájához és az egyetem készségét ígérte a feladatok végrehajtásához.

A közgyűlés a beszámolókban, jelentésben foglaltakat elfogadta és ezzel az egyesület közgyűlése véget ért.

Balról: Király Pál OEE főtitkár, dr. Madas András OEE elnök, dr. Sáli Emil MÉM-főosztályvezetőFagazdasági Műszaki Napok

Szakítva a hagyományokkal, a vándorgyűlés keretében már szokásosnak mondható, a szakmai kérdések megvitatását szolgáló kirándulások ez alkalommal elmaradtak. A vándorgyűlés keretében a legújabb technikai berendezések megtekintésének és szakmai kérdések megvitatásának helyszíne az augusztus 4-5. között megrendezett Fagazdasági Műszaki Napok voltak. A bemutatók a két nap alatt felölelték a szaporítóanyag termesztéstől a kitermelésig az egész erdőgazdasági termelést. A résztvevő érdeklődők számára a kiállítás az egyes gépeket, berendezéseket zárt technológiai rendszerben, működés közben szemléltette.

A RENDEZVÉNYIG

00
nap
00
óra
00
perc

PARTNEREK

Mecsextrém ParkNaturalePécs2010