ííí

VÁNDORGYŰLÉS

Erdei vasút a zalai dombok között

Gőzmozdonnyal a zalai erdőkben

A Zalaerdő Zrt. 109 km hosszú erdei vasúthálózatot üzemeltet, melyből 32 km-en menetrendszerű személyszállítást is folytat. A programban részt vevő vendégeinknek a Zajda-Csömödér szakaszon utazva mutatjuk be az erdei vasút sokoldalúságát, hasznosításának lehetőségeit.

Lenti város számára a legfontosabb bevételi forrást napjainkban az erdőgazdálkodás mellett egyre nagyobb mértékben az idegenforgalom jelenti. A szlovén, osztrák és horvát határ közelsége komoly gazdasági, kereskedelmi és turisztikai lehetőségeket hordoz magában. A város a Zalaerdő Zrt. számára is kiemelt jelentőségű, hiszen amellett, hogy a legnagyobb területű erdészetünk központjának ad helyet, itt található egyetlen fűrészüzemünk, erdészeti-faipari-vadgazdálkodási kiállítótermünk és az erdei vasút egyik végállomása is.

A Csömödéri Erdei Vasút az erdeinkben folyó faanyagszállítás nélkülözhetetlen eszköze. A Lenti-Zajdai rakodón bemutatjuk a rönk és sarangolt választékok korszerű, gépesített rakodásának és szállításának technológiáit. Ezt követően gőzmozdony vontatta személyvonattal kellemes utazásban lesz részünk a göcseji erdőkön át Csömödérbe, a vasútüzem központjába. Az erdei vasút üzemeltetésének és fenntartásának bemutatása mellett betekintést nyerhetünk a Zalaerdő Zrt. közjóléti tevékenységébe, turisztikai fejlesztéseibe.

Google térkép

 

A RENDEZVÉNYIG

00
nap
00
óra
00
perc